|
Форум Спілки Української Молоди
|
|
Пам`ятник УПА в Харкові - драма чи бойовик?
|
| Я небайдужий до цієї теми і |
| Візьму участь в охороні пам"ятника особисто |
|
25% |
[ 2 ] |
| Приїду на чергування з друзями |
|
25% |
[ 2 ] |
| Не приїду, але чесно зроблю розсилку |
|
12% |
[ 1 ] |
| Мне это не интересно |
|
37% |
[ 3 ] |
|
| Всього голосів : 8 |
|
| Автор |
Повідомлення |
|
|
Jonik

|
Написане: 29 квітня, 2008, 22:37 Тема повідомлення: Пам`ятник УПА в Харкові - драма чи бойовик? |
|
|
Слава Україні!
Цей топік мене спонукали створити останні події, що відбулись навколо меморіального каменя. Спробую надати достатньо цікавої інформації з різних джерел, які я знайшов в інтернеті, щоб відкрити повну картину подій!
Отже, 16 квітня 2008 року харківська міськрада проголосувала за відміну рішення про встановлення пам'ятного знаку загиблим воїнам УПА, яке було надано тією ж радою в 1992 році. Це при тому, що президент України видав указ про збереження подібних пам"яток культури!
http://news.1plus1.ua/ukrayina/pam-yatn ... rkova.html
http://unian.net/ukr/news/news-246861.html
Відповіддю на антиукраїнські дії чиновників, Спілкою Української Молоді була скликана прес-конференція, присвячена подіям навколо пам'ятного знаку УПА у Харкові. В ній взяли участь українські патріотичні організації, які прокоментували події та зробили заяви, а також представник МВС. Конференція транслювалась в ефірі телеканалу 1+1, та харківських новин АТН.
http://maidan.org.ua/static/news/2007/1208528055.html
22 квітня 2008 року в Харківському обласному апеляційному суді розглядалась справа щодо одного з учасників акту вандалізму щодо пам'ятника УПА, який було вчинено 20 листопада 2006 року в Молодіжному парку - Познякова. Ця людина належить од проросійської та антиукраїнської організації ЄСМ.(Євроазійський Союз Молоді). ...Рішення суду - в апеляціїї відмовлено!
http://cym.org.ua/tmp/080423094830N.html
http://news.mediaport.info/city/2008/51958.shtml
На данний момент, відновлено чергування біля пам"ятного знаку загиблим воїнам УПА, а до травневих свят планується посилення охорони силами громадських патріотичних організацій і просто небайдужих громадян!
Якщо ти маєш змогу долучитись до захисту єдиної на Східній Україні пам"ятки Українській Повстанській Армії законтактуй з організаторами акції зі
Спілки Української Молоді у Харкові:
тел. +38(057)751-17-68, e-mail: cym-ua@ukr.net
P.S. Маєш з`язки та виходи на інші українські форуми і сайти, організаціїї та просто патріотично-свідомих українців - розмісти цю інформацію безпосередньо, або по зсилочці! Це дуже важливо!
 _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 29 квітня, 2008, 22:40 Тема повідомлення: |
|
|
Що представляє собою цей захід
Метою всеукраїнської акцїї є:
1. Захист пам"ятного знаку УПА від нерадивих чиновників та проросійських покидьків-вандалів, а також проплачених антиукраїнців-вітренківців і їм подібних.
2. Привернення уваги суспільства, громадськості, політиків всїєї України, а можливо і за кордоном, щодо проблем східного регіону (не тільки Харкова!) у рамках національного та патріотичного виховання. А також тиску сусідньої Росії.
Достатня аргументація щоб не називатися вівцями?
Щодо умов перебування:
Відразу хочу наголосити - умови спартанські!
Планується розгорнути наметове містечко на час перебування групи підтримки з різних областей України. Також буде працювати офіс Спілки Української Молоді, де можно відігрітись, перепочити.
Харчування, нажаль, ми забезпечити не можемо, але можна завжди розраховувати на окроп, для чаю, або напівфабрикатів, скажімо для мівіни.
З нашого боку планується цікава програма для перебуваючих у таборі. Очікується телебачення.
Коли і на скільки можна приїзджати:
Час-пік охорони монумента заплановано на 8-9-10 травня, тому основну увагу потрібно приділити саме цим числам. Якщо будуть бажаючі приїхати раніше, ми радо приймемо їх! Кожен приїздить на час, виходячи зі своїх можливостей - чи то є день, чи доба, чи тиждень. Все добровільно.
Що в таборі категорично забороняється:
1. Будь-який алкоголь!
2. Будь-які наркотичні засоби, в тому числі і легкі!
3. Інтимні стосунки.
4. Брудна лайка.
5. Недотримання правил загально прийнятої поведінки.
Такі люди будуть депортовані з табору. Захід дуже серйозний, ми немаємо права на помилки!
Акція є суто волонтерською і кожен хто бере в ній участь, робить це без корисливих інтересів та виключно з власних переконань!
Має місцепопередня реєстрація за вказаними контактами.
Що ще цікавить?  _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 11 травня, 2008, 12:10 Тема повідомлення: |
|
|
Мої враження від акції є найпозитивніші!
Нам все вдалось:
нас підтримали небайдужі люди, як харків"яни, так і приїзжі патріоти з інших областей, які зголосилися допомгти не дивлячісь на екстримальні погодні умови. Зі свого боку ми приклали максимальних зусиль для їхньої комфортності.
Влада, однозначно, побачила громадську зацікавленість до пам"ятного знаку!
Щодо самого перебування:
8 травня, в другій половині дня, активістами були поставлені намети в парковій зоні безпосередньо навколо па"мятного знаку. З обох сторін каменя на щоглах були підняті стяги: прапор Визвольних змагань та національний прапор України. Був виставлений плакат великого розміру, з короткою передісторією пам"ятника УПА з зазначеною метою акції та закликом підтримки харківських націоналістів в охороні пам"тного знаку (точна копія плакату є на початку цієї теми на першій сторінці).
Була проведена роздача листівок, текст яких давав роз"яснення- що собою являє поняття націоналізму. Також коротко, але змістовно йшлося про мету винекнення та діяльність УПА.
Що мене особисто вразило - це те, що ніхто не викинув жодної листівки, як то буває з розповсюдженням паперової реклами!
Зацікавлення до акції виявляли найрізноматнітніші люди різного віку та соціального статку. Більшість людей до акції ставились з розумінням. Серед таких була людина, що назвалась "русским", та донеччанин, який запропонував свій підпис, якщо ми збираємо такі на підтримку пам"ятника.
Агресії серед міліціі, що спостерігала в вечірній та нічний час за дотриманням порядку не було, навіть, навпаки - один з міліціянтів попрохав нашу листівку, та поцікавився додатковою літературою.
9 травня, зранку, до каменя, почали підтягуватися харків"яни з квітами, які вшанували вояків УПА, визнаючі їх воюючою стороною.
Вцілому захід вийшов насиченим.
Необхідно зауважити, що без допомоги активістів, які приїхали зі Львова, Києва та Вінниці, спроба розгорнути наметове містечко закінчилася б нічим, за що їм особлива подяка!
 _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
Lisova Mavka
|
Написане: 08 липня, 2008, 19:07 Тема повідомлення: |
|
|
| А що там з пам"ятником сьогодні сталось??? |
|
| Догори |
|
 |
Nika
|
Написане: 22 вересня, 2008, 21:25 Тема повідомлення: |
|
|
Приємно все це читати......
...приємно, чути реакцію людей і бачити що все змінюється....що все буде добре! ))
Гарно, що відстояли пам*ятник! Думаю, я б теж допомогла, якби знала))
А де знаходиться цей пам*ятник? |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 23 вересня, 2008, 10:52 Тема повідомлення: |
|
|
Цей пам"ятник знаходиться в самому центрі міста. Місце розташування - Молодіжний парк, навпроти церкви (поряд спорткомплекс Політех).
Якщо бажаєш більш детально дізнатися про все це, та діяльність організації - завітай до нас на сайт www.cym.org.ua , або заходь у гості до Спілки Української Молоді!  _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
Nika
|
Написане: 27 січня, 2009, 21:10 Тема повідомлення: |
|
|
Який сором..жах!!!
| Nika написав: | | А де знаходиться цей пам*ятник? |
Я, доречі, ніколи не була в Молодіжному..( |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 30 січня, 2009, 00:18 Тема повідомлення: |
|
|
Я думаю, ще матимеш таку нагоду  _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
Nika
|
Написане: 31 січня, 2009, 14:24 Тема повідомлення: |
|
|
| Я теж сподіваюсь...) За 18 років не була, але попереду щє все життя) |
|
| Догори |
|
 |
ryoga
|
Написане: 29 березня, 2010, 15:50 Тема повідомлення: |
|
|
| Цитата: | | Пам`ятник УПА в Харкові - драма чи бойовик? |
Це комедія  |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 30 березня, 2010, 07:41 Тема повідомлення: |
|
|
Вкажете де смішно - посміїмось разом! Чи може ви демагог? _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
ryoga
|
Написане: 31 березня, 2010, 14:23 Тема повідомлення: |
|
|
Хе, так посміємось - чи я демагог? Чи і те. й інше?
А комедія тому, що для мешканців города оці Ваші бодання за спірний камень просто кумедні. |
|
| Догори |
|
 |
Jonik

|
Написане: 08 квітня, 2010, 10:35 Тема повідомлення: |
|
|
| ryoga написав: | Хе, так посміємось - чи я демагог? Чи і те. й інше?
А комедія тому, що для мешканців города оці Ваші бодання за спірний камень просто кумедні. |
Покищо я бачу, що це тішить тільки вас. Кожному своє. _________________ Уважно вивчаємо правила форуму! |
|
| Догори |
|
 |
|
|
|